Waar kan ik een BHV opleiding volgen?
Op ruim 50 locaties in heel Nederland bieden wij de BHV cursus aan. Er zijn twee verschillende opleidingen: BHV basis en BHV herhaling. De planning staat in het menu inschrijven

Ik ben nog nooit BHV-er geweest, met welke opleiding moet ik starten?
Onervaren BHV-ers starten met het volgen van de BHV basiscursus (ca. 3,5 uur online theorie en ongeveer 7 uur praktijktraining) 

Mijn BHV basisdiploma of BHV-pas is recent verlopen, wat nu?
Neem contact met ons op om een passende BHV cursus te vinden.

Hoe vaak moet ik mijn BHV herhalen?
Van BHV-ers wordt verwacht dat ze in noodgevallen, direct en adequaat de juiste handelingen kunnen verrichten. Daarom is noodzakelijk herhaaldelijk de vaardigheden te oefenen. Als BHV competenties jaarlijks worden getoetst, is het aannemelijk dat het kwaliteitsniveau van de BHV-er op peil blijft (art 15 lid 3).  

Kan mijn cursus nog verplaatst worden?
Verplaatsen is mogelijk en kan tot 3 weken voor aanvang van de cursus geheel gratis. Lees de verdere voorwaarden in het menu prijzen

Ik heb geen BHV lesboek (meer), wat nu?
De BHV herhaling is een praktijkgerichte cursusdag. Het is niet erg als u uw lesboek vergeet. Lesboeken zijn te bestellen voor € 17,50 per stuk (excl. btw). Neem voor het bestellen van lesmateriaal contact met ons op.

Wat leer ik tijdens de BHV basisopleiding?
Op verantwoorde wijze een brand te bestrijden, toepassen van levens- reddende handelingen, reanimeren (met AED) en omgaan met een ontruiming/ evacuatie. 

Hoe lang duurt de basis cursus?
De online theorie (zelfstudie) is opgebouwd uit 7 hoofdstukken, die gemiddeld ongeveer 20 tot 30 minuten duren (totale duur ca. 3,5 uur). De praktijkdag start om 8:30u en is rond 16:00u afgerond.

Hoe lang is het BHV basisdiploma geldig?
Het BHV basisdiploma is één jaar geldig (maximaal 3 maanden uitloop). Is uw basisdiploma verlopen? Neem contact met ons om een passende opleiding te vinden.

Zijn er toelatingseisen voor de BHV basisopleiding?
Er zijn geen toelatingseisen voor deelname aan de BHV basiscursus. Voor een BHV-er gelden geen vereisten op het gebied van vooropleiding, functie of niveau.

de online BHV cursus campusIk probeer in te loggen maar het lukt niet?
Het systeem houdt rekening met hoofdletters en kleine letters! Heeft u al goed gekeken of u geen spelfouten heeft in uw gebruikersnaam of wachtwoord? Komt u er niet uit, neem dan gerust contact met ons op.

Ik weet mijn wachtwoord niet meer?
Een nieuw tijdelijk wachtwoord kan u aanvragen op de inlogpagina. Gebruik hiervoor het e-mailadres waarmee uw account is aangemaakt. Telefonisch opvragen van uw wachtwoord is niet mogelijk.

Ik ben ingelogd maar de cursus start niet op (hij blijft laden), wat moet ik doen?
Sluit de pagina en open vanuit een andere browser zoals Firefox of Explorer een nieuwe pagina. Typ in de taakbalk www.deVCAcursus.nl/inloggen. Nu kan je opnieuw de onlinecursus starten. Lukt het als nog niet, neem dan gerust contact met ons op.

Krijg ik een online theorie certificaat?
Na afloop van de eindtoets staat het BHV theorie certificaat als pdf klaar onder het kopje 'mijn certificaten' in de online leeromgeving. U heeft een PDF reader (bijv. Adobe) nodig om het certificaat uit te lezen. U ontvangt geen papieren certificaat.

BHV voor chauffeurs:
Vanaf heden is het niet meer mogelijk om bij een standaard BHV cursus nascholingsuren tbv het chauffeursdiploma te laten registreren (CCV-CBR code 95). Wel is er een uitsluitend voor chauffeurs ontwikkelde BHV-EHBO cursus beschikbaar: 'EHBO-BHV voor chauffeurs'. Als de cursist door de docent competent verklaard is ontvangt hij/zij geen BHV diploma maar een pasje met 'EHBO-BHV voor chauffeurs'. De planning staat online!